Limon Kabuğu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Limon Kabuğu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğu Yemek; hemen hemen herkesin bildiği bir şey olan limonun faydalarını, saymakla bitiremeyiz. Limon gibi limonun kabuğu da vücut için oldukça faydalıdır. Diğer turunçgiller gibi (Portakal, greyfurt) limonun kabuğu acı değildir. Bundan dolayı limon kabuğunu tüketmek elverişlidir. Limon kabuğu içeresinde bulunan dlimonen denilen bir maddeden dolayı vücut için çok faydalıdır.


Limon kabuğu yemenin faydaları nelerdir?

  • Ciltte faydalıdır.
  • Tümör gelişimini engellemektedir.
  • Karaciğer ve safra kesesine faydalıdır.
  • Mide asidini dengeleme görevi vardır.
  • İyi bir balgam söktürücüdür.
  • Vücuttaki bakterileri öldürür.
  • Sinir sisteminin aktivasyonuna olumlu etki yapar.
  • Kalp ritimlerini düzenler ve kalbi rahatlatır.
  • Kadınlarda yumurtalık kisti oluşumunu azaltır.
  • Zayıflatıcı etkisi vardır ve yağ yakmaya yardımcı olur.
  • Kolesterol seviyesini düşürür.
  • Kemik sağlığını korur.
Limon kabuğu yemek vücut için çok faydalı olup, kalp, karaciğer gibi organlarda olumlu etkisi bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. İçerisindeki bazı uçucu asitler sayesinde cilt sağlığına çok faydalıdır. İyi bir antioksidan, iyi bir antitümöral olan limon kabuğu, toksik maddelerin vücuttan atılımını ve kötü huylu kanser mücadelesinde vücuda fayda sağlamaktadır. İçerisindeki birtakım kimyasal maddeler sayesinde vücut yağ yakımını arttırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.


Limon kabuğu yemek sonucunda vücuda alınan maddeler

  • Yüz gram limon kabuğu yenildiğinde 134 miligram kalsiyum almış olursunuz.
  • Yüz gram limon kabuğu tükettiğinizde 160 miligram potasyum almış olursunuz.
  • Yüz gram limon kabuğu tükettiğinizde 129 miligram C vitamini almış olursunuz.
  • Yüz gram limon kabuğu tükettiğinizde 10.6 gram lif tüketmiş olursunuz.
Limon kabuğu yemek ile günlük almanız gerek kalsiyum, potasyum, vitamin ihtiyacınızı karşılamada yardımcı olur. İçerisindeki birtakım uçucu yağ asitleri ile de kolesterol seviyesi, kan şekeri değerleri gibi parametrelerin düzenlenmesinde fayda sağlamaktadır. Limon kabuklarını direk olarak yiyebileceğiniz gibi, limon kabuklarını çay olarak demleyip de içebilirsiniz. Ayrıca limon kabuklarını rendeleyip, salatalarınıza, keklere, kurabiyelere katarakta tüketebilirsiniz.

Limon Kabuğu Yemek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Limonun Faydaları Nelerdir?

Limonun Faydaları Nelerdir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Limon Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İshal İçin Kahve Limon Nasıl Kullanılır?

İshal İçin Kahve Limon Nasıl Kullanılır?

Limon Küfü Rengi

Limon Küfü Rengi

Limon Detoksu Nasıl Yapılır?

Limon Detoksu Nasıl Yapılır?

Bodur Limon Yetiştiriciliği

Bodur Limon Yetiştiriciliği

Güncel

Limon Çamı Özellikleri

Limon Çamı Özellikleri

Güncel

Limon Sarımsak Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Limon Sarımsak Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Karbonat Limon Diş Beyazlatma Yöntemleri

Karbonat Limon Diş Beyazlatma Yöntemleri

Karbonat Limon Diş Beyazlatma: Karbonat ve limon günlük hayatımızda bir yer alır. Bu ürünler ile mutfakta yapılan yemekleri tatlandırıp, evinizin temizliğinde temizlik [...]

Limon Melisa Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Limon Melisa Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Limon melisa, günümüzde çok sık kullanılan iki farklı bitkidir. Birbirinden çok faydaları olan bu iki bitkinin karıştırılarak tüketilmesi durumunda da çok önemli fa[...]

Karbonat Limon Sivilce Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karbonat Limon Sivilce Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karbonat Limon Sivilce, bu denklem ergenlik döneminin vazgeçilmez ürünüdür. Hem karbonat hem de limon her ikisinde cilde mükemmel fayda veren maddeler içerir. Ergenlik dön[...]

Limon Diyeti Listesi

Limon Diyeti Listesi

Limon Diyeti, Yaz ayları yaklaştıkça daha hafif olmak ve fit görünmek için hızlı kilo vermek ve hemen istediğimiz kiloya kavuşmak isteriz. Bu nedenle beslenme diyetleri [...]

Limon Sarımsak Kürü Kanser Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Sarımsak Kürü Kanser Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Sarımsak Kürü Kanser; limonun kanser hücrelerini öldüren etken maddeleri olduğu ortaya çıktı. Limonun 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri öldürdüğü yapı[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6