Limon Kabuğu Yemek Limon, hemen hemen herkesin bildiği bir meyvedir ve faydaları saymakla bitmez. Ancak, limonun sadece suyu ve eti değil, kabuğu da vücut için oldukça faydalıdır. Diğer turunçgiller (portakal, greyfurt) gibi limonun kabuğu da acı değildir, bu yüzden tüketilmesi oldukça elverişlidir. Limon kabuğunda bulunan d-limonene adlı madde, vücut için çok faydalıdır. Limon Kabuğu Yemenin Faydaları
Limon kabuğu yemek, vücut için çok faydalıdır ve kalp, karaciğer gibi organlarda olumlu etkileri bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. İçerisindeki bazı uçucu asitler sayesinde cilt sağlığına büyük fayda sağlar. İyi bir antioksidan ve antitümöral olan limon kabuğu, toksik maddelerin vücuttan atılımını kolaylaştırır ve kötü huylu kanser hücreleriyle mücadelede vücuda destek olur. Ayrıca içerdiği kimyasal maddeler sayesinde vücut yağ yakımını artırarak kilo vermeye yardımcı olur. Limon Kabuğu Yemenin Besin Değerleri
Limon kabuğu yemek, günlük kalsiyum, potasyum ve vitamin ihtiyacınızı karşılamada yardımcı olur. İçerisindeki bazı uçucu yağ asitleri ile kolesterol seviyesini ve kan şekeri değerlerini düzenler. Limon kabuklarını direkt olarak yiyebileceğiniz gibi, limon kabuklarını çay olarak demleyip içebilirsiniz. Ayrıca limon kabuklarını rendeleyerek salatalarınıza, keklere ve kurabiyelere katabilirsiniz. |