Limon Kabuğu Reçeli Limon, turunçgiller ailesinden bir meyvedir ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Genellikle sofralarımızda, salatalarda kullanımı ile bilinir. Ancak şimdi sofralarımızda çok farklı bir şekilde yer alan limon kabuğu reçelinin tarifini sunacağız. Alıştığımız meyvelerle yapılan reçellerin dışında bir reçel olan limon kabuğu reçeli, oldukça pratik şekilde yapılabilen ve farklı bir lezzet sunan bir reçeldir. Kahvaltılarımızın vazgeçilmez besinlerinden olan reçellerimizin arasına bir tarif daha ekleyelim. Limon Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
Limon Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır? Öncelikle 4 tane limonu iyice yıkayıp temizleyelim. Bu limonlardan 3 tanesinin kabuğunu rendenin en iri tarafıyla rendeleyelim, kalan 1 limonun kabuğunu ise ince ince doğrayalım. Hazırladığımız limon kabuklarını bir tencereye alıp, üzerini geçecek şekilde su koyarak kaynatalım. 5-10 dakika kadar kaynayan limon kabuklarını süzgeç yardımı ile süzelim ve suyunu dökelim. Bu işlemi birkaç kere tekrarlamalıyız, aksi takdirde reçeliniz acı olacaktır. Sonrasında tencereye 1 su bardağından biraz fazla su ve 2,5 su bardağı toz şekeri koyarak kaynatmak için ocağa alalım. Üzerine yarım limon suyunu ekleyip, kısık ateşte kaynatalım. Kaynayan karışıma acısını aldığımız limon kabuklarını ekleyelim. Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar kaynatalım. Reçel genellikle 40-45 dakika sürede koyulaşmaktadır. Reçelin olup olmadığını test etmek için 1 yemek kaşığı kadar reçeli bir tabağa koyup buzdolabında 4-5 dakika beklettiğinizde koyulaşıyorsa reçel kıvamını almış demektir. Eğer çok sulu ise kaynatmaya devam edin. Reçeller soğuduğunda koyulaşır. Hazırlanan limon kabuğu reçeli, sıcakken cam kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılarak uzun süre saklanabilir ve kullanılabilir. Ekstra Bilgiler Limon kabuğu reçeli, sadece kahvaltılarda değil, tatlı tariflerinde de kullanılabilir. Özellikle cheesecake ve tart gibi tatlıların üzerinde hoş bir aroma ve dekoratif bir unsur olarak kullanılabilir. Ayrıca, limon kabuğu reçeli, doğal bir C vitamini kaynağı olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Reçelinizi saklarken serin ve karanlık bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Bu, reçelin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun. |