Limon Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Limon Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Kabuğu Reçeli

Limon, turunçgiller ailesinden bir meyvedir ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Genellikle sofralarımızda, salatalarda kullanımı ile bilinir. Ancak şimdi sofralarımızda çok farklı bir şekilde yer alan limon kabuğu reçelinin tarifini sunacağız. Alıştığımız meyvelerle yapılan reçellerin dışında bir reçel olan limon kabuğu reçeli, oldukça pratik şekilde yapılabilen ve farklı bir lezzet sunan bir reçeldir. Kahvaltılarımızın vazgeçilmez besinlerinden olan reçellerimizin arasına bir tarif daha ekleyelim.

Limon Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane orta büyüklükte limon
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından biraz fazla su
  • Yarım limonun suyu

Limon Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle 4 tane limonu iyice yıkayıp temizleyelim. Bu limonlardan 3 tanesinin kabuğunu rendenin en iri tarafıyla rendeleyelim, kalan 1 limonun kabuğunu ise ince ince doğrayalım. Hazırladığımız limon kabuklarını bir tencereye alıp, üzerini geçecek şekilde su koyarak kaynatalım. 5-10 dakika kadar kaynayan limon kabuklarını süzgeç yardımı ile süzelim ve suyunu dökelim. Bu işlemi birkaç kere tekrarlamalıyız, aksi takdirde reçeliniz acı olacaktır.

Sonrasında tencereye 1 su bardağından biraz fazla su ve 2,5 su bardağı toz şekeri koyarak kaynatmak için ocağa alalım. Üzerine yarım limon suyunu ekleyip, kısık ateşte kaynatalım. Kaynayan karışıma acısını aldığımız limon kabuklarını ekleyelim. Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar kaynatalım. Reçel genellikle 40-45 dakika sürede koyulaşmaktadır. Reçelin olup olmadığını test etmek için 1 yemek kaşığı kadar reçeli bir tabağa koyup buzdolabında 4-5 dakika beklettiğinizde koyulaşıyorsa reçel kıvamını almış demektir. Eğer çok sulu ise kaynatmaya devam edin. Reçeller soğuduğunda koyulaşır.

Hazırlanan limon kabuğu reçeli, sıcakken cam kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılarak uzun süre saklanabilir ve kullanılabilir.

Ekstra Bilgiler

Limon kabuğu reçeli, sadece kahvaltılarda değil, tatlı tariflerinde de kullanılabilir. Özellikle cheesecake ve tart gibi tatlıların üzerinde hoş bir aroma ve dekoratif bir unsur olarak kullanılabilir. Ayrıca, limon kabuğu reçeli, doğal bir C vitamini kaynağı olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Reçelinizi saklarken serin ve karanlık bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Bu, reçelin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nane Limon Karabiber Çayı

Nane Limon Karabiber Çayı

Zeytinyağı Limon Zayıflama Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağı Limon Zayıflama Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

İdrarda Limon ile Gebelik Testi

İdrarda Limon ile Gebelik Testi

Mayer Limon Özellikleri Nelerdir?

Mayer Limon Özellikleri Nelerdir?

Saksıda Limon Nasıl Yetişir?

Saksıda Limon Nasıl Yetişir?

Güncel

Limon Yüze Sürülürmü?

Limon Yüze Sürülürmü?

Güncel

Limonun Yüze Faydaları Nelerdir?

Limonun Yüze Faydaları Nelerdir?

Limon Saça İyi Gelir mi?

Limon Saça İyi Gelir mi?

Limon Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Limon Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Soda Limon Kürü Nasıl Hazırlanır

Soda Limon Kürü Nasıl Hazırlanır