1 Limon 1 Portakal Limonata Limon ve portakal, yaz ve kış mevsimlerinin vazgeçilmez lezzetleridir. Bu iki meyve sadece salata ve yemeklerde değil, tatlı yapımında da sıklıkla kullanılır. Limon ağacının en önemli özelliği, yaz ve kış mevsimlerinde durmadan büyümeye devam etmesidir. Bu nedenle her mevsim elimizin altında olan limon ve portakaldan yararlanarak kendinize harika soğuk içecekler hazırlayabilirsiniz. Özellikle kış mevsiminde bol olan portakalı da içine katarak hazırlayacağınız bu içecek için önceden küçük bir hazırlık yapmanız gerekir. Bu makalede, 1 limon ve 1 portakal ile nasıl lezzetli bir limonata yapabileceğinizi öğreneceksiniz. Malzemeler
1 Limon 1 Portakal Limonata Nasıl Yapılır? Yukarıda sayılan malzemelerle tam 3 litrelik doğal limonata elde edebilirsiniz. Bunun için önceden dondurulmuş portakal ve limonu dondurucudan çıkardıktan sonra buzu çözülmeden mutfak robotunda çekin. Daha sonra bu karışımı derin bir tencerenin içine boşaltın. Üzerine suyun bir kısmını ilave edin ve tülbent ya da tel süzgeçle posalarını süzün. Diğer taraftan suyun kalan kısmını ılık hale getirin. İçine toz şekeri ve limon tuzunu ekleyip iyice eritin. Daha sonra süzülen karışımın üzerine ekleyerek iyice karıştırın. Uygun bir buzdolabı kabının içine boşaltıp yaklaşık 2-3 saat soğuttuktan sonra içine taze nane yaprakları ekleyerek servis yapın. Bu basit ve doğal tarif ile sağlıklı ve ferahlatıcı bir içecek elde edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Limon ve portakal, yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca, bu içecek doğal ve ev yapımı olduğu için herhangi bir katkı maddesi içermez. Limonatanızı daha da çeşitlendirmek isterseniz, içine taze nane yaprakları, zencefil dilimleri veya birkaç damla lavanta esansı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |