Limon Tuzu Nedir? Limon tuzu, asıl adıyla kimyasal sitrik asit, renksiz ve kristal yapıya sahip organik bir bileşiktir. Birçok meyve ve sebzede doğal olarak bulunur ve ekşi tatlarını bu bileşikten alırlar. Gıda sektöründe yaygın olarak kullanılan limon tuzu, önceden limon ve narenciye sularından elde edilmekteydi. Ancak bu yöntem maliyetli olduğu için günümüzde daha çok şeker pancarından fermantasyon yoluyla sentetik olarak üretilmektedir. Limon tuzu, neredeyse tüm canlı hücrelerinde ve bitkilerde doğal olarak bulunan bir bileşiktir. Mutfaklarda sıkça kullanılan limon tuzu, reçel, turşu ve çeşitli yemeklere lezzet katmak için tercih edilir. Ayrıca temizlik ürünü olarak da farklı alanlarda kullanılmaktadır. Sağlık için de geniş yelpazede faydaları olan bir bileşiktir.
Limon Tuzu Zararları Nelerdir? Limon tuzu hakkında bilinen yanlışlardan biri, kimyasal olarak üretildiği için zararlı olabileceği düşüncesidir. Ancak limon tuzu, aşırıya kaçılmadığı sürece herhangi bir zarara yol açmaz. Bu, yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Gıdalar için kullanımında sağlanacak zarar, kullanım şekli ve dozuna bağlı olarak değişebilir. Aşırı tüketildiğinde mide asidi ve mide sorunlarına neden olabilir. Direkt olarak ağız yoluyla tüketildiğinde dil ve ağız tahrişine yol açabilir. Ayrıca direkt tüketimi boğazda yaraya neden olabilir. Sıcak su içinde eklenip bu suyun buharı teneffüs edildiğinde solunum yollarına zarar verebilir. Eğer sıcak su içinde etkileşim yaratırsa alerjik reaksiyonlara neden olabilir. |