Limon çiçeği, hoş bir kokuya sahip ve beyaz ile sarı tonlarında renkler sergileyen bir çiçek türüdür. Ilıman iklim bölgelerinde yoğun olarak yetiştirilen limon ağacı, ilkbahar mevsiminde çiçeklenir. Bu değerli çiçeğin kalite düzeyinin yükselmesi için alüvyonlu toprak yapısının varlığı şarttır. Dal ve yaprak üzerinde çanak şeklinde açan limon çiçeği, adeta baharın müjdeleyicisidir. Bahsedilen çiçeğin iyi bir şekilde meyve verimi sağlaması için birtakım bakımların düzenli yapılması gereklidir. Mart ve Ekim aylarında ağaç yan dallarının budama işlemine tabi tutulması önemlidir. Diğer yandan, aylık periyotlar dahilinde toprağa organik gübre atılması toprağın mineral ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Bununla birlikte belli aralıklarla çapa yapılması toprağın nefes almasını sağlar. Ayrıca limon çiçeği açtıktan sonra ilaçlama yapılması da önemlidir. Aksi halde zararlı haşereler ile mücadele etmek mümkün değildir. Limon ağacının yoğun çiçek açmasını sağlamak için yapılacak bir diğer husus ise sulamadır. Haftada en az bir defa bu bitkinin su gereksinimi karşılamak gerekir. Limon Çiçeği Kullanım Alanları Kokusuyla al benisi olan limon çiçeği birçok alanda kullanıma hazır hale getirilmektedir:
Doğadan gelen ürünlerden olan limon çiçeğinin birçok alanda kullanıldığından bahsetmiştik. Vücut sağlığı için tepeden tırnağa olumlu etki sağlayan bu ürün sayesinde bazı mevcut hastalıklardan kurtulmak mümkündür:
Limon çiçeği saymakla bitmeyecek faydaları vardır. Bunların içerisindeki bir diğer yarar ise limon çiçeğini ezme işlemi ile yumuşak bir kıvama getirip posayı cilde uygulamaktır. Cildin güzelleşmesi için etken rol oynayan bu çiçek, ölü hücrenin yenilenmesi hususunda son derece faydalıdır. Bu uygulama ile kırışıklıklar giderilir ve yağlı cilt arındırılır. Limon çiçeğinin saç sağlığına fayda sağlaması için haşlama yöntemi ile elde edilen suyun soğutularak saça uygulanması dökülmeleri önler. Ayrıca bu suyu şampuanın içerisine koyduğunuzda da etkili olur. |